از مهمترین مهارتهایی که در جریان شرکت در کلاس های آموزشگاه خوانندگی پیدا میکنید فزایش استقامت صدا میباشد.
مسئله استقامت صدا و نحوۀ استفاده از صوت خصوصا در هنگام اجرای زنده امری بسيار مهم به حساب مي آيد .
معمولاً مدت استفاده بهينه از يک صدا در افراد گوناگون با يکديگر تفاوت دارد.
برخي اوقات ديده مي شود که هنرجوی آموزشگاه موسیقی پس از ۱۰ تا ۱۵ دقيقه به مرور کيفيت صداي اوليه خود را از دست داده و دچار خستگي زودرس مي شود.
این مقاله را از دست ندهید : نکات مورد توجه هنرجویان آموزشگاه خوانندگی در تهران
مطمئناً آنهائي که صداي خود را با شدّت و قوت بيشتري در تلاوت مورد استفاده قرار مي دهند و يا به طور پيوسته و متوالي از طبقات صوتي بالا و پر فشار استفاده مي کنند، سريع تر به انرژي اندوخته شده صداي خود پايان داده و متعاقباً خستگي زودتر به سراغشان مي آيد.
از همين دست مي توان به کساني اشاره نمود که پيش از ايجاد آمادگي لازم که در تلاوت از طريق اجراي پرده هاي بم و متوسط حاصل مي شود.
خيلي زود اوج گرفته و به اين ترتيب تارهاي صوتي را در معرض خستگي زود هنگام قرار ميدهند.
به هر حال براي کسي که مي خواهد به مدت ۲۵ تا ۳۰ دقيقه تمرین نمايد اجراي پرده هاي بم و ماقبل متوسط به مدت ۵ تا ۶ دقيقه امري ضروري به شمار مي رود.
نکات تمرینی در آموزشگاه خوانندگی
کاملاً روشن است يک دونده ماراتن که معمولاً در مسابقات رسمي بيش از ۴۰ کيلومتر را در دو ساعت و اندي مي دود، هيچگاه در روزهاي نخست ورزشي خود قادر به طي چنين مسافتي در مدت زمان ياد شده نبوده است.
يقيناً او از مسافت هاي بسيار کوتاه تر آغاز و رفته رفته بر استقامت خود افزوده است.
در به کار گيري صدا نيز چنين موضوعي کاملاً صادق است.
معمولاً افراد مبتدي در روزهاي آغازين هنرجوی کلاس های آموزشگاه خوانندگی بيش از ۵ تا ۷ دقيقه توان ندارد.
اما به مرور و طي يک روند منطقي و با استفاده از برنامۀ تمريني همراه با شيب ملايم مي توانند روز به روز بر مدت تمرین خود افزوده و اين مدت را به ۲۵ تا ۳۵ دقيقه که زماني کاملاً طبيعي و استاندارد براي افرادي است که به طور بالقوه چنين ظرفيتي را دارند، افزايش دهند.
در اينجا ذکر يک نکته ضروري است و آن اين که گاهي مشاهده مي شود افراد با سابقه در امر خوانندگي تنها پس از دقايقي از شروع برنامه صدايشان دچار مشکل شده و رخش و گرفتگي اجازه هنر نمائي به آنها نميدهد.
قطعاً چنين مسئلهاي ريشهاي غير طبيعي داشته و بايد علل و درمان آن را نزد پزشکان متخصص حنجره جستجو نمود،
زيرا به احتمال فراوان اين موضوع ناشي از نوعي بيماري در حنجره يا تارهاي صوتي است و ربطي به استقامت صداي فرد ندارد.
تمرينات مربوط به تحرير و جنبه هاي مربوط به آن بهتر است در قالب تمرينات لحني همراه با کلام صورت پذيرد تا علاوه بر بهبود کميت تحريرها، کيفيت آنها هم بهينه گردد.
تمرينات صوتي حتماً بايد در مکان هايي صورت گيرد که هنرجوی کلاس آموزشگاه موسیقی بتواند بازگشت صداي خود را بشنود.
بنابراين تمرین در فضاي باز و يا فضاهايي که صوت را جذب مي کند موجب فشار بيشتري به حنجره مي شود و چنين مسئله اي قطعاً به صداي هنرجو آسيب وارد مي کند.
استمرار در تمرينات و پرهيز از شتابزدگي، امري کاملاً ضروري است و بايد دانست که بسياري از کيفيت هاي صدا به مرور و در بستر گذر زمان بروز مي کند .
به عبارت ديگر پختگي صدا مقوله اي است که با مرور زمان و گذشت ايام حاصل مي شود به شرط آن که تمرينات منظم و متناسبي وجود داشته باشد.