یکی از مشکلاتی که اغلب افراد بزرگسال برای شروع آموزش موسیقی با ان مواجه می شوند این است که نمی دانند از کجا شروع کنند. پیش از آموزش موسیقی باید ساز مناسب خود را پیدا کنید. خب این مرحله برای افراد بزرگ سال راحت تر است زیرا با سلیقه خود آشنایی دارند. اما اگر هنوز نمیدانید ساز مناسب شما چیست می توانید از این مقاله کمک بگیرید.
ابتدا ببینید به چه نوع موسیقی علاقمندید؟
این سوال، نکته ای بدیهی به نظر می رسد، اما باید به آن فکر کنید: مثلا اگر شما کسی باشید که به موسیقی سنتی علاقمند است، درامز، باوجود این که سازی است که نواختنش جالب به نظر می رسد، انتخاب چندان درستی نخواهد بود. یادگیری یک ساز موسیقی نیازمند سرمایه گذاری مالی و زمانی است، بنابراین باید از سبک موسیقی که می خواهید فرابگیرید مطمئن شوید. برخی از سازها در سبکهای زیادی مورد استفاده قرار می گیرند و برخی کابردی خاص در سبکی خاص دارند. به این نکته بسیار توجه کنید.
- در هنگام نوازندگی و خود را در چه موقعیتهایی تصور می کنید؟
- آیا دوست دارید در یک گروه نوازندگی کنید، یا علاقه دارید آهنگهای تکنوازی زیبا بنوازید؟
برای مورد اول شاید گیتار و یا سایر سازهای مضرابی گزینه خوبی باشند، و برای مورد دوم پیانو می تواند انتخاب خوبی باشد.
- محدودیت بودجه تان چقدر است؟
بسیاری از سازها محدوده های قیمتی گسترده ای دارند، اما برخی از آنها بسیار گران و یا بسیار ارزان هستند.
- فضایی که می خواهید در آن تمرین کنید چگونه است؟
- آیا در یک آپارتمان با دیوارهای نازک زندگی می کنید یا در یک مزرعه در خارج از شهر؟
هر چه باشد باید بتوانید به راحتی با ساز خود تمرین کنید.
- یافتن یک استاد برای ساز مدنظرتان راحت است؟
برای یادیگری برخی از سازها می توان به راحتی استاد پیدا کرد، اما ممکن است برای بعضی از سازها در برخی مناطق پیدا کردن استاد چندان ساده نباشد. هر چه باشد، یادگرفتن یک ساز به تنهایی و به صورت خودآموز خیلی دشوار است و ممکن است شما را از ادامه کار منصرف کند.
آموزشگاه موسیقی
- قصد دارید چه زمانی را برای تمرین نوازندگی اختصاص دهید؟
اگر بخواهید که یک نوازنده حرفه ای و تمام عیار شوید، یادگیری تمامی سازها کاری زمان بر خواهد بود. اما در زمان کمتری می توان تبدیل به یک نوازنده متوسط شد و این زمان بسیار وابسته به نوع ساز است. یادگیری سازهایی همچون سه تار و گیتار و رسیدن به سطحی معمولی زمان کمتری از شما خواهد گرفت تا یادگیری سازی همچون کمانچه یا ویولون.
- محدودیتهای فیزیکی تان چیست؟
برای مثال اگر ظرفیت شش هایتان چندان زیاد نیست نباید به دنبال یادگیری سازی همچون ساکسیفون باشید. محدودیت جسمی از عواملی است که درصورت رعایت نکردن، شما را خیلی زود از یادگیری ساز منصرف خواهد نمود.
- آیا قصد دارید در حین نوازندگی آواز هم بخوانید؟
اگر قصد شما این است، تنبور، دوتار، گیتار و پیانو سازهای مناسبی برای این منظور هستند. هم نوع صدا و هم نحوه قرار گرفتن این سازها طوری است که شما را قادر می سازد هم نوازندگی کنید و هم خوانندگی!
و در نهایت چند نکته:
- ساز خود را به دقت انتخاب کنید، اگر ساز خود را دوست نداشته باشید، هرگز نوازندگی را ادامه نخواهید داد.
- مدتی طول خواهد کشید تا بتوانید به حد قابل قبولی برسید، انتظارات خود را تعدیل کنید و در نظر داشته باشید که «تمرین مادر تمام مهارتهاست!»
- به این جمله که یادگیری ساز برای کودکان آسانتر از بزرگسالان است، توجه نکنید. از لحاظ ذهنی شاید کودکان آماده تر باشند، اما بزرگسالان تمرین کردن را بلندند و میدانند چکونه باید زمان را مدیریت کنند.