سنتور یک ساز سنتی ایرانی است که در دسته ساز‌های زهی موسیقی ایران قرار می‌گیرد. بر اساس بررسی‌ها و پژوهش‌های انجام شده این ساز جزء قدیمی ترین سازهای ایرانی است و قدمت آن مربوط به دوره‌های آشوری و بابلی است.

برخی اختراع سنتور را به ابونصر فارابی نسبت می‌دهند. به مرور زمان این ساز علاوه بر گسترش در شرق و غرب، در موسیقی سنتی ایرانی نیز حضور پررنگ تری پیدا کرد.

به طوری که در دهه‌های اخیر محبوبیت آن بسیار بیشتر شده و مخاطبان زیادی را به خود جذب کرده است. سنتور جزء ساز‌های نسبتا گران است، اما می‌توان دسته دوم این ساز را با قیمتی مناسب تر خریداری کرد. برای آشنایی بیشتر با سنتور و اطلاع از قیمت آن همراه ما باشید.

در ادامه خواهیم خواند :
قیمت سنتور خوب

قیمت انواع سنتور

دقت کنید که مارک سنتور با نوع سنتور متفاوت است و قیمت سنتور بر اساس مبتدی یا حرفه‌ای بودن ساز تغییر می‌کند.

  •  سنتور سل‌كوك و لا كوك رايج ‌ترين و پر استفاده ‌ترين سنتورها در ايران هستند و مدرسين سنتور استفاده از آن را به هنرجويان خود در ابتدای شروع آموزش این ساز توصيه مي‌كنند.
  •  البته انواع ديگري از سنتور نیز در ايران ساخته و استفاده مي‌شود كه از نظر ابعاد كلاف و تعداد خرك‌ها با سل کوک و لا کوک متفاوت هستند. سنتورهاي ۱۰، ۱۱ و ۱۲ خرك از اين قبيل ساز‌ها هستند. استفاده از اين نوع سنتورهاي غير معمول رایج نیست و صرفا نوازنده برای تجربه شخصي خود به سمت این دسته از سنتورها می‌رود، اما سهولت كار با آن‌ها و امكان اجراي چند دستگاه در يك مرحله كوك سنتور از جمله دلایلی است که بسیاری از نوازنده‌های سنتور علاقه مند به استفاده از این ساز‌های غیر معمول هستند.
  •  نوع ديگری از سنتور كه امروزه استفاده از آن رواج يافته است، سنتور لا كوك است كه از آن بيشتر اوقات در تك‌ نوازي‌ها و بداهه نوازي‌ها استفاده مي‌شود. این ساز در مقايسه با سنتور سل كوك صداي زيرتري دارد و از نظر كوك نيز يك پرده بالاتر از سنتور سل كوك است. اين نوع سنتور نيز دارای ۹ خرك است.
  •  سنتور كروماتيك كه داراي سه اكتاو و نيم است و در كارهاي اركستري از آن استفاده مي‌شود یکی دیگر از انواع این ساز است. كليه سيم هاي اين سنتور سه تايي است و نت ‌خواني اين ساز با كليد سل و روي خط دوم حامل نوشته مي‌شود.

در حال حاضر بهترین نوع سنتور از نظر سهولت یادگیری، کاربرد و استفاده همان سنتور‌های سل کوک و لا کوک هستند که در ایران طرفداران بیشتری دارند.

قیمت سنتور ارزان

اینکه شما در نواختن سنتور مبتدی هستید یا حرفه‌ای، تاثیر زیادی بر روی انتخاب ساز شما دارد. به طور کلی قیمت سنتور مبتدی و مناسب بین ۶۰۰ هزار تومان تا ۲ میلیون تومان است و سنتور‌های حرفه‌ای گاهی اوقات تا ۶ میلیون تومان هم قیمت می‌شوند.

البته توصیه می‌شود اگر واقعا به سنتور علاقه دارید، درگیر قیمت آن نشوید و کیفیت را در درجه اول در انتخاب‌های خود قرار دهید.
توجه داشته باشید که در تعیین قیمت سنتور یکی از مهم ترین فاکتورها، نوع چوب به کار رفته در ساخت آن است.

چوب گردو و آزاد از سایر چوب‌ها بهتر و گران تر هستند. اخیرا تعداد فروشندگانی که چوب‌های بی کیفیت که پس از مدتی انحنا پیدا می‌کنند را به نام چوب گردو به هنرآموزان می‌فروشند، زیاد شده است و به همین خاطر بهتر است از یک فروشگاه معتبر ساز خود را خریداری کنید. اگر به دنبال سنتور ارزان هستید، می‌توانید از انواع مبتدی آن استفاده کنید.

قیمت سنتور ارزان

قیمت سنتور خوب

اگر به دنبال خرید سنتور خوب و با کیفیت هستید یا علاقه مند به موسیقی سنتی هستید و قصد خرید سنتور را دارید، می‌توانید از مجموعه هنر فارابی که سال‌ها است که در زمینه تولید سازهای زهی و سنتی فعالیت دارد، سنتوری با قیمت مناسب خریداری کنید.

در فروشگاه هنر فارابی انواع سنتور مبتدی تا حرفه‌ای به فروش می‌رسد. شما در فروشگاه هنر فارابی می‌توانید ساز سنتور را با بهترین قیمت تهیه کنید.

قیمت سنتور موسوی

اگر به دنبال یک سنتور با حجم و رزونانس عالی هستید، می‌توانید ساز مورد نظر خود را در بین مدل‌های برند موسوی پیدا کنید. سنتور موسوی سازی خوش صدا و با کیفیت است که متناسب با نیاز نوازندگان نیمه حرفه‌ای و حرفه‌ای ساخته شده است.

این سنتور از قیمت بسیار مناسبی برخوردار است و از چوب گردو مرغوب و کهنه در ساخت آن استفاده شده است. قیمت سنتور موسوی ۲ میلیون تومان به بالا است.

قیمت سنتور آوا

سنتور مدل آوا سازی فاخر با صدایی جذاب و رویایی است. چوب این ساز از درخت آزاد بوده که در شرایط و منطقه‌ای خاص رشد کرده و آماده ساخته شده است. از دیدگاه بیشتر اساتید سازنده سنتور بهترین چوب برای ساخت سنتور، چوب آزاد است.

سیم‌های این ساز، ساخت بدرای آلمان است و بهترین سیم موجود در بازار ایران برای سنتور آوا به کار رفته است. قیمت این ساز به نسبت دیگر مارک‌های موجود در بازار کمی بالاتر است، اما در عین حال از کیفیت مطلوبی برخوردار است.

قیمت انواع سنتور

قیمت سنتور ماهور

سنتور ماهور یک ساز زیبا و خوش صدا است و این ساز تماما از چوب گردو بوده است واکثر چوب‌های به کار رفته در آن سالم و بدون گره هستند.

ضخمات صفحه رویی و صفحه زیری این ساز کاملا استاندارد بوده و با کوک کردن بالاتر از دیاپازوم ساز دچار مشکل نمی‌شود.

جنس سیم‌های ساز کره‌ای و با کیفیت خوب است و گوشی‌های سنتور ماهور از جنس فولاد هستند.

قیمت سنتور ماهور از ۲ میلیون تومان شروع می‌شود و بسته به جنس چوب به کار رفته در این ساز و میزان حرفه‌ای بودن آن، قیمت آن نیز تغییر می‌کند.

قیمت سنتور دست دوم

اگر بودجه کافی برای خرید سنتور ندارید، می‌توانید از سنتور‌های استوک و دسته دوم استفاده کنید. سنتور‌های دسته دوم نسبتا قیمت پایین تری دارند و خرید آن‌ها برای اغلب افراد آسان تر است.

البته بسیاری از افراد به اشتباه تصور می‌کنند، ساز‌های دسته دوم خراب هستند و یا مشکل بخصوصی دارند. لازم است بدانید که تمام ساز‌های دسته دومی که در فروشگاه هنر فارابی به فروش می‌رسند، کاملا سالم بوده و دارای ضمانت نامه یکساله نیز هستند.

نتیجه گیری

قیمت سنتور بسته به نوع چوبی که در ساخت این ساز به کار رفته است و میزان حرفه‌ای بودن آن متغیر است.

سنتور‌هایی که برای نوازنده‌های مبتدی طراحی شده‌اند، قیمتی در حدود ۶۰۰ هزار تومان دارند، اما هر چقدر که سنتور حرفه‌ای تر می‌شود، قیمت آن نیز افزایش پیدا می‌کند.

در حال حاضر سنتور‌های باکیفیت قیمتی در حدود ۲ تا ۶ میلیون تومان دارند.

سوالات متداول قیمت سنتور

به طور کلی قیمت سنتور مبتدی و مناسب بین ۶۰۰ هزار تومان تا ۲ میلیون تومان است و سنتور‌های حرفه‌ای گاهی اوقات تا ۶ میلیون تومان هم قیمت می‌شوند…

این سنتور از قیمت بسیار مناسبی برخوردار است و از چوب گردو مرغوب و کهنه در ساخت آن استفاده شده است. قیمت سنتور موسوی ۲ میلیون تومان به بالا است…

سنتور‌هایی که برای نوازنده‌های مبتدی طراحی شده‌اند، قیمتی در حدود ۶۰۰ هزار تومان دارند، اما هر چقدر که سنتور حرفه‌ای تر می‌شود، قیمت آن نیز افزایش پیدا می‌کند…

2 دیدگاه. ثبت دیدگاه

بنظرم سنتور از بقیه سازها برای یاد گیری اسانتر است بخصوص ویلون که سخت ترین میباشد من ۴ سال تمرین کردم ولی هنوز مبتدی هستم اما سنتور عرض یکماه تمرین البته بدون استاد متوجه شدم پشرفت خوبی کردم

ممنون از نظر شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *