آموزش ویولا

ویولا از گوش نوازترین سازها عصر قدیم و جدید بوده که برای ما یادآور خاطراتی دلنشین می باشد. این ساز از خانواده ویولن بوده اما کمی از آن بزرگ تر است و صدای عمیق تر و بم تری دارد. همچنین زه های ان سنگین تر و ضخیم تر از ویولن هستند. برای اینکه بیشتر با این ساز آشنا شوید بهتر است تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

ویدئو های هنرفارابی
کلاس آموزش ویولا
کنسرت های عمومی و بین المللی
کنسرت هنر فارابی
کنسرت های هنرجویی
در ادامه خواهیم خواند :
آموزش ویولا از مبتدی تا پیشرفته

ساز ویولا چیست؟

این ساز دارای چهار سیم می باشد و با تمامی مدل های دیگر خود همچون ویلنسل، کنترباس و …. به لحاظ ظاهری شبیه است. تفاوتی که بین ان ها وجود دارد تنها در اندازه ساز می باشد. ویولا مانند ویولن فاقد پرده بندی می باشد و با آرشه یا همان کمان آن را به صدا در می آوردند؛ گرچه ممکن است برخی افراد آن را با انگشتان دست هم بنوازند.

معرفی و آشنایی با ویولا

طول ساز ویلا معمولا بین ۳۹۰ تا ۴۶۰ میلی متر است که اندازه آن حدود ۵ سانتی متر از ساز ویولن بیشتر است. یکی از دلایل اصلی بم بودن صدای ویولا همین موضوع است. نکته جالب در مورد معرفی ساز ویولا این است که بررسی های تاریخی نشان می دهد که ابتدا ویولا وجود داشته و سپس ویولن پا به عرصه موسیقی گذاشته است؛ از این رو ویولا دارای تاریخ قدیمی تری می باشد.

 

تفاوت های ساز ویولا با ویولن

ویولا حدود ۱۰ گرم از ویولن سنگین تر است و با توجه به سیم های ضخیم تری که دارد به تناسب به آرشه کشی با نیروی بیشتری نیاز دارد. هر دو این سازها دارای ۴ سیم هستند اما نکته مهم اینجاست که در ویولا این سازها با فاصله یک چهارم از هم قرار دارند.

تفاوت دیگر این دو ساز در این است که در ویولن به عنوان یک ساز آرشه ای از کلید Treble Clef برای نماد گذاری استفاده می کند اما در ساز ویولا از کلید Alto clef استفاده می شود.

تفاوت قرارگیری این سیم ها باعث شده است که ویولا و ویولن در زمینه صدا هم از یک دیگر تفاوت هایی داشته باشند به این صورت که ویولا تا حدود چهار گام پایین تر از پایین ترین نت ویولن را هم اجرا می کند، این موضوع باعث شده است که ویولن به دو صورت تکنوازی و ملودی در ارکستر مورد استفاده قرار بگیرد اما ویولا در دسته بندی سازهای هارمونیک جای گرفته است.

نکته دیگری که لازم است به ان توجه داشته باشید این است که ویولا بیشتر یک صدای درونی در آثار سمفونیک دارد، بنابراین از ساز ویولن اکثرا به منظور همراهی قطعات موسیقی استفاده می شود

انواع ویولا

بر اساس تاریخچه و عملکرد موجود ، ویولاها خود داری مدل های مختلفی هستند که در ادامه این مطلب به ان اشاره می کنیم :‌

ویولا باسا،‌ این نوع ساز تا سال ۱۹۰۵ مورد استفاده قرار می گرفته و سیم های آن همانند ویولاهای امروز Do-Sol-Re-La و با فاصله یک پنجم از هم کوک می شد. مدل های دیگری همچون ویولا باستاردا، ویئلا داگامبا، ویولا دابراتچیو و ویولاد آموره نیز وجود دارند که جز مدل های این ساز دوست داشتنی قرار می گیرند.

آموزش ویولا آنلاین

بهترین مارک ویولا

پیشنهاد ما به شما این است که متناسب با هر سطحی که در آن هستید ویولا خود را انتخاب و خریداری کنید. بنابراین بهتر است اگر در ابتدای مسیر هستید برای آموزش ویولا از انواع قیمت مناسب آن شروع کنید. از این رو می توانید برای آموزش ویولا بر اساس سطح خود، سراغ مارک های زیر بروید:‌

مارک تی اف (TF) جز ویولاهایی است که معمولا برای هنرجویان مبتدی مناسب می باشد. از دیگر مارک های محبوب و شناخته شده ویولا می توان به رناتو (Renato)، یاماها (Yamaha)، استگ (Stagg) و زک (Zak) که برای هنرجویان مبتدی تا پیشرفته کاربرد دارد، اشاره کرد.

فروشگاه ویولا

از جمله مواردی که در هنگام خرید ویولا باید به ان توجه داشته باشید، کیفیت ساخت، جنس چوب، کشور سازنده، عمر ساز و تفاوت قیمت ویولاها است. ویولا در ایران از چند صد هزار تومان در مدل های ضعیف شروع می شود و تا چند میلیون تومان این قیمت ها ادامه دارد. البته باید توجه داشته باشید که قیمت زیاد برخی از ویولا ها فقط به علت برند ان ها است، اما در کیفیت هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند.

قیمت ویولا

همان طور که در بالا به ان اشاره شد قیمت های ویولا ممکن است تحت تاثیر عوامل متعددی بیشتر و کمتر شود از این موارد و مولفه ها می توان به اندازه،‌ وزن،‌ سیستم صدا، جنس رویی، جنس پشتی، جنس صفحات کناری، کیفیت ساخت، برند و تعدادی دیگر از موارد اشاره کرد. قیمت های ویولا نیز از چند صد هزار تومان در مدل های ایرانی و مبتدی شروع می شود و قیمت در مدل های خارجی و با کیفیت به چند میلیون تومان هم می رسد.

دوره های آموزشی ویولا

دوره های آموزشی ویولا در آموزشگاه موسیقی هنر فارابی در سطوح مقدماتی و پیشرفته برگزار می شود، شما عزیزان می توانید با شرکت در دوره های آموزشی ویولا تمامی عنوان های آموزشی شامل دست گرفتن ساز، طرز نشستن یا ایستادن، نت ها، کار با کمان و بقیه موارد را آموزش ببینید.

انواع ویولا

آموزش ویولا از مبتدی تا پیشرفته

آموزش ویولا از مبتدی تا پیشرفته در گروه سازهای زهی هم اکنون در آموزشگاه موسیقی هنر فارابی در حال برگزاری می باشد. ثبت نام در این دوره برای تمامی افراد و سنین مختلف امکان پذیر می باشد.

آموزشگاه موسیقی هنر فارابی به عنوان یکی از بهترین آموزشگاه های موسیقی در کشور و برگزار کننده دوره های آموزش ویولا از مبتدی تا پیشرفته می باشد. برای شرکت در این دوره با کارشناسان آموزش ما تماس حاصل فرمایید.

آموزش ویولا آنلاین

از مزیت های آموزش ویولا آنلاین می توان به صرفه جویی در هزینه و رفت و آمد‌،‌ شرکت در دوره از هر نقطه جغرافیایی و بسیاری از این موارد اشاره کرد، آموزشگاه موسیقی هنر فارابی دوره های آموزش ویولا آنلاین را برای علاقه مندان برگزار می کند.

جمع بندی

از این رو افرادی که امکان شرکت در کلاس های حضوری را ندارند،‌ می توانند با شرکت در دوره های آموزش آنلاین ویولا در مسیر علاقه مندی و اهداف خود حرکت کنند. آموزشگاه موسیقی هنر فارابی برگزار کننده کلاس های آموزش ویولا می باشد.

سوالات متداول آموزش ویولا

این ساز دارای چهار سیم می باشد و با تمامی مدل های دیگر خود همچون ویلنسل، کنترباس و …. به لحاظ ظاهری شبیه است. تفاوتی که بین ان ها وجود دارد تنها در اندازه ساز می باشد. ویولا مانند ویولن فاقد پرده بندی می باشد و با آرشه یا همان کمان آن را به صدا در می آوردند؛ گرچه ممکن است برخی افراد آن را با انگشتان دست هم بنوازند.

ویولا حدود ۱۰ گرم از ویولن سنگین تر است و با توجه به سیم های ضخیم تری که دارد به تناسب به آرشه کشی با نیروی بیشتری نیاز دارد. هر دو این سازها دارای ۴ سیم هستند اما نکته مهم اینجاست که در ویولا این سازها با فاصله یک چهارم از هم قرار دارند.تفاوت دیگر این دو ساز در این است که در ویولن به عنوان یک ساز آرشه ای از کلید Treble Clef برای نماد گذاری استفاده می کند اما در ساز ویولا از کلید Alto clef استفاده می شود.

پیشنهاد ما به شما این است که متناسب با هر سطحی که در آن هستید ویولا خود را انتخاب و خریداری کنید. بنابراین بهتر است اگر در ابتدای مسیر هستید برای آموزش ویولا از انواع قیمت مناسب آن شروع کنید. از این رو می توانید برای آموزش ویولا بر اساس سطح خود، سراغ مارک های زیر بروید:‌  مارک تی اف (TF) جز ویولاهایی است که معمولا برای هنرجویان مبتدی مناسب می باشد. از دیگر مارک های محبوب و شناخته شده ویولا می توان به رناتو (Renato)، یاماها (Yamaha)، استگ (Stagg) و زک (Zak) که برای هنرجویان مبتدی تا پیشرفته کاربرد دارد، اشاره کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *